DVE STOTINE JASENOVA UZ MAČVANSKI KEJ

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tomislav Janković, član Skupštinskog odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije razgovarao je sa profesorom Ljubinkom Rakonjac , narodnim poslanikom i predsednikom odbora za zaštitu životne sredine.

Tokom njihovog razgovora postignut je dogovor o sadnji dve stotine jasenova, posle prvog decembra, celom dužinom biciklističke staze u Mačvanskoj Mitrovici do Zasavice. Razlog tog datuma je jer tada je najbolje vreme za sadnju drveća, kraj perioda kada se prirodni ciklusi vegetacije završavaju.

Janković je naglasio da žele da ispune cilj projekta da se do 2025. godine, zasadi 80.000 stabala, i da tako, na neki način svaki građanin Sremske Mitrovice ima“ svoje drvo“. Zelenilo, vegetacija važan su pomoćnik u borbi protiv zagađenja vazduha, upravo je to i jedna od mera koje su predviđene u kratkoročnom Akcionom planu zaštite kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Predstavljeni su i određeni projekti u oblasti zaštite životne sredine, kao što je regionalni projekat “Zaštita reke Save izgradnjom komunalne infrastrukture prikupljanja, transporta i prečišćavanja otpadnih voda u regionu Srem”.

Profesor Ljubinko Rakonjac dobio je poziv da poseti baru Zasavica, da vidi šta lokalna samouprava planira u narednom periodu, i da se tokom skupštinskog odbora upute određeni zahtevi, odnosno predlozi vezani za prečistače otpadnih voda i ostalog.

Možda Vam se svidi i