U ovom trenutku ima 4.803 aktivna slučaja na teritoriji Vojvodine, što predstavlja porast broja za hiljadu u poslednja dva dana. Najveći broj aktivnih slučajeva je u Novom Sadu, 2.628, što je za 500 više u poslednjih 48 časova, navode u Institutu za javno zdravlje Vojvodine.

 U 14 opština situacija se ocenjuje kao nepovoljna sa tendencijom pogoršanja – Subotica, Vrbas, Ruma, Šid, Srbobran, Titel, Temerin, Irig, Bela Crkva, Novi Bečej, Plandište, Kovačica, Nova Crnja i Novi Kneževac. U ostalim gradovima i opštinama situacija se ocenjuje kao nesigurna sa tendencijom pogoršanja.

Na teritoriji 11 opština situacija se ocenjuje kao vanredna – u Novom Sadu, Zrenjaninu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Bačkoj Palanci, Vršcu, Beočinu, Opovu, Žablju, Alibunaru i Sremskim Karlovcima.

Irazito nepovoljna epidemiološka situacija sa tendencijom pogoršanja registruje se u još pet opština – Sombor, Kikinda, Inđija, Kula i Bečej.

Iz Instituta za javno zdravlje mole građane Vojvodine da se ponašaju odgovorno i striktno pridržavaju svih mera predostrožnosti.

Možda Vam se svidi i