Bogoslovija u Karlovcima u karantinu

Od strane Ozon
0 komentar

Srpska pravoslavna bogoslovija Svetog Arsenija Sremca u Sremskim Karlovcima nalazi se u sistemu karantina nakon što je kod rektora Bogoslovije, protojereja Jovana Milanovića i nekoliko učenika potvrđena infekcija virusa korona.

Kako se navodi u saopštenju, kovidom-19 zarazili su se rektor i jedan učenik, pa je uprava škole izvestila Institut za javno zdravlje, čija ekipa je obavila neophodne testove i analize zaposlenih i učenika. „Utvrđeno je da postoji nekoliko zaraženih. Njihovo opšte zdravstveno stanje je dobro. Škola se nalazi u sistemu karantina. Svi bolesni će biti podvrgnuti merama propisanim lekarskim nalazima. S obzirom na blage simptome očekuje se brz oporavak dolesnih“, navodi se u saopštenju. 
Školska slava Bogoslovije, kako su naveli u saopštenju, zbog novonastale situacije je obeležena liturgijski, bez Svečane akademije i dodele nagrada. Svečanost je odložena za praznik Svetoga Save, 27. januara 2021. godine.

Opština Sremski Karlovci 9. Novembra je proglasila vanrednu situaciju i uvela nove mere, upravo zbog porasta broja inficiranih. Jedna od naloženih mera je i obavezna samoizolacija u trajanju od 14 dana za sve koji su bili u kontaktu sa potvrđenim slučajem .

Možda Vam se svidi i