Sastanak predstavnika Odbora za zaštitu životne sredine, RRA Srem i lokalne samouprave na Zasavici

Od strane Ozon
1 komentar

Danas je u poseti SRP Zasavica bio, predsednik Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije, Ljubinko Rakonjić.
Održan je sastanak na temu ekologije, nastavak sadnje drveća, ozelenjavanje javnih površina, predstavljanje projekata u oblasti prečišćavanja otpadnih voda i digitalni merači, zagadjenosti vazduha.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije, Regionalne razvojne agencije „Srem” i Grada Sremska Mitrovica.

Zamenik gradonačelnice Petar Samardžić objasnio je razlog sastanka, izneo da je na sastanku predstavljen projekat od strane RRA, projekata u oblasti zaštite životne sredine…

 „Na predlog i inicijativu gospodina Tomislava Jankovića narodnog poslanika i člana Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije danas je u poseti Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica” gospodin Ljubinko Rakonjac narodni poslanik i predsednik ovog skupštinskog odbora. Razlog posete je radni sastanak o temi ekologija odnosno nastavak ozelenjavanja javnih površina na teritoriji Grada Sremska Mitrovica kao i predstavljanje projekata od strane Regionalne razvojne agencije „Srem” iz Rume, projekata u oblasti zaštite životne sredine, projekata u oblasti zaštite kvaliteta vazduha, kao i upravljanje otpadnim vodama. Iskoristio bih priliku u skladu sa ovim temama da najavim da će se posle prvog decembra početi sa sadnjom dve stotine stabala jasena duž biciklističke staze od Mačvanske Mitrovice ka Zasavici. Zelenilo, vegetacija važan su pomoćnik u borbi protiv zagađenja vazduha, upravo je to i jedna od mera koje su predviđene u kratkoročnom Akcionom planu zaštite kvaliteta vazduha na teritoriji Grada Sremska Mitrovica”.


Ispred RRA Srem Milan Mirić rekao je da su danas prezentovani projekti iza kojih stoji Grad Sremska Mitrovica i regionalna agencija RRA Srem.

„Prezentovali smo projekte iza kojih stoji zajednička saradnja i rad Grada i RRA, to je projekat Prečistač otpadnih voda za Grad Sremska Mitrovica. Naš Regionalni centar za održivi razvoj u kom želimo da podignemo kapacitete svih onih koji se bave komunalnom energetikom i infrastrukturom ima već vrlo pozitivni utiske. Danas smo pokazali dokle smo stigli sa projektno- tehničkom dokumentacijom, kako vidimo dalji razvoj projekata i gde je vidimo ulogu Skupštinskog odbora. Mislim da je prečistač Grada Sremska Mitrovica jedna jako značajna investicija koja se uklapa u državnim program Srbija 2025”.

You may also like

1 komentar

Predstavnici Odbora za zaštitu životne sredine posetili Specijalni rezervat prirode „Zasavica” | Eko-NEC Milisav PAJEVIĆ 10.11.2020. - 11:13 pm

[…] -Prezentovali smo projekte iza kojih stoji zajednička saradnja i rad Grada i RRA, to je projekat Prečistač otpadnih voda za Grad Sremska Mitrovica. Naš Regionalni centar za održivi razvoj u kom želimo da podignemo kapacitete svih onih koji se bave komunalnom energetikom i infrastrukturom ima već vrlo pozitivni utiske. Danas smo pokazali dokle smo stigli sa projektno- tehničkom dokumentacijom, kako vidimo dalji razvoj projekata i gde je vidimo ulogu Skupštinskog odbora. Mislim da je prečistač Grada Sremska Mitrovica jedna jako značajna investicija koja se uklapa u državnim program Srbija 2025, rekao je Milan Mirić, predstavnik Regionalne razvojne agencije „Srem”.Izvor: OZON Media – Sremska Mitrovica […]

Komentari su zatvoreni.