Učenica „Mitrovačke gimnazije“ na Republičkoj smotri recitatora

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tijana Trivić, učenica „Mitrovačke gimnazije“ plasirala se na Republičku smotru recitatora u Valjevu. Trivić je odlazak na pomenuto takmičenje obezbedila nastupom na Pokrajinskoj smotri.

Pokrajinska smotra recitatora u organizaciji Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine održana je proteklog vikenda u Sečnju.

Prvi dan takmičenja, odnosno u petak, 12. aprila deklamovali su najmlađi recitatori, u subotu je nastupala kategorija odraslih, i u nedelju su na scenu izašli recitatori srednjeg uzrasta. Ove godine Smotra je bila posebno svečana, jer se obeležavao jubilej 50 godina trajanja. Od ukupno 528 takmičara na nivou Vojvodine, u sva tri uzrasta na Pokrajinu su se plasirala 163 recitatora, a od tog broja 27 njih je upućeno na Republičko takmičenje u Valjevo.

Učenica trećeg razreda Mitrovačke gimnazije, Tijana Trivić, sa svojim mentorom, prof. Natašom Nedimović, uspela je da izbori plasman na Republičko takmičenje, i tako bude jedini predstavnik Sremske Mitrovice u Valjevu.

Mitrovačka gimnazija

Možda Vam se svidi i