FOTO U toku izlivanje prve ploče novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Jovan Popović“ napreduju bez problema i unapred predviđenom dinamikom, a trenutno je u toku izlivanje prve ploče.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić i zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović danas su obišli iste.

„Radovi napreduju zaista dobrom dinamikom, nakon zemljanih radova, izlivanja temelja, nosećih stubova počeli smo i sa izlivanjem prve ploče i ti radovi su u završnoj fazi. Možemo da očekujemo do kraja meseca maja da kompletni radovi na izgradnji konstrukcije nove škole budu gotovi“, rekao je Jokić i dodao da neće biti raskoraka između prve i druge faze, jer će u narednih nekoliko dana biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača za drugu fazu.

Prva faza radova na izgradnji škole podrazumeva izgradnju same konstrukcije, dok druga faza podrazumeva kompletno uređenje, odnosno završetak škole po takozvanom sistemu „ključ u ruke“.

Što se tiče starog objekta prema rečima Jokića, jedan deo istog biće porušen zbog prilaza novom objektu, dok će fiskulturna sala biti rekonstruisana i povezana sa novom školom.

Dorektor Osnovne škole „Jovan Popović“ Slobodan Stojilković ističe da je veoma zadovoljan načinom na koji se odvijaju radovi na izgradnji novog objekta škole.

„Radovi napreduju svojim predviđenim tokom, napredak se vidi iz dana u dan. Deca se svaki dan raspituju kada će škola biti završena, kako će izgledati, a zaposleni su oduševljeni i jedva čekaju da se presele u novi objekat“, kratko je rekao direktor.

On je dodao da je stara škola izgrađena 1960. godine, da je sada prilično ruinirana i da se svakodnevno suočavaju sa nizom raznih problema, kao što su prokišnjavanje krovova i loše instalacije. Trenutno nastavu u školi „Jovan Popović“ pohađa 824 učenika, dok zaposlenih ima 88.

„Interno novu školu smo već nazvali „Škola budućnosti“ zato što će se u njoj realizovati kompletno kabinetska nastava, odnosno svaka učionica će biti povezana sa kabinetom, ali i zato što će nastava će biti potpuno digitalizovana“, rekao je Slobodan Stojilković.

Vrednost trenutnih radova je 78 miliona dinara, od čega je 60 miliona izdvojila Uprava za kapitalna ulaganja, a 18 miliona dinara Grad Sremska Mitrovica.

Možda Vam se svidi i