U toku pripreme za „Dečiji dan“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pripreme za jednu od najvećih dečijih manifestacija u Vojvodini – “Dečiji dan” u Mesnoj zajednici Blok “B” u Sremskoj Mitrovici uveliko su u toku. Prema rečima Dragana Božića, predsednika saveta ove zajednice očekuje se da u manifestaciji učestvuje preko 600 mališana.

“Dečiji dan” će se održati u u subotu, 14. septembra na platou kod prostorija mesne zajednice u ovom sremskomitrovačkom naselju. Sportski deo počinje u 09:00, a umetničko-zabavni u 18:00 časova.

Pored učesnika iz Mitrovice i okoline, na manifestaciji će se igrom i pesmom predstaviti deca sa prostora Kosova i Metohije, Bosne i Hercegovine – Republike Srpske, Bačke, Banata i Slovenije. U sportskom delu svi oni će se nadmetati u četiri discipline i to: nošenju jajeta u kašici, trci u džakovima, bacanju vortexa i navlačenju konopca.

“Pripreme su već u toku, jer zaista se radi o jednoj velikoj manifestaciji i dosta toga treba da se uradi. Mesna zajednica na čijem sam čelu “Dečiji dan” organizuje nekoliko godina u nazad u već smo prilično uhodani, ali mora se na vreme početi. Želja nam je da kao i uvek sama organizacija bude besprekorna i da svi, ne samo deca, nego i odrasli koji nam se budu pridružili uživaju u tom danu”, rekao je Božić i dodao da je povod manifestacije početak školske godine.

Kako dalje kaže Božić, za svako dete koje bude učestvovalo u manifestaciji pripremljen je slatki paket. Domaćice iz naselja će, priča on, praviti i deliti poslastice, a biće postavljeno i nekoliko štandova sa raznim proizvodima. Takođe, tokom manifestacije deca će imati priliku da se vozaju na ringišpilu ili uživaju na velikom toboganu.

Božić poziva sve Mitrovčane, stanovnike okolnih mesta, ali i sve druge koji su voljni da im se pridruže 14. septembra.

Ceo događaj će imati humanitarni karakter, gde će se prikupljati novčana sredstva namenjena lečenju našeg malog sugrađanina Pavla Moroa, kojem je dijagnostikovan zloćudni tumor na mozgu.

Manifestaciju Dečiji dan” organizuju Mesna zajednica “Blok B”, Centar za kulturu “Sirmiumart”, Udruženje Kraljevine Srbije, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

Pomoć pri realizaciji samog Festivala “Dečiji dan” pružiće i Vojska Srbije, Kancelarija za mlade, Centar za kulturu “Sirmiumart” i Malac Genijalac.

Specijalni gosti Festivala su Etno grupa “Srpski dom” i Dečiji animatori.

You may also like