Maksim i Vuk uzeli stvar u svoje ruke

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Maksim Zdjelarac (12) i Vuk Ostojić (14) nisu čekali da to neko uradi za njih, oni su preuzeli stvar u svoje ruke i sebi sredili mesto na kojem se druže. Kažu nije to ništa veliko, ni puno, samo jedna klupa, ali ističu da bi bilo dobro da svako u gradu ima svoju takvu klupu.

Na obali Save, na delu između Gradske plaže i Kapetanije postoji staza uz koju su smeštene betonske klupe, staza je prohodna, međutim klupe zbog zemlje i korova nisu u upotrebi. Lokacija jeste lepa, ali nekada deluje zapušteno. Baš tu preko leta najviše vole da provode vreme Maksim i Vuk, jer nije previse bučno kao na samoj plaži, pored reke je, a ima i hlada.

“Često šetamo i vozimo bicikle kejom i dole stazom i jednog dana smo odlučili da sebi tu napravimo mesto za druženje, da jednu od klupa kompletno očistimo. Sava je pre par meseci bila visoka i prekrila je klupu zemljom i blatom, a onda je narastao i korov. Nije bilo lako da je očistimo, jer nismo imali nikakav alat, samo neke motke koje smo tu našli”, priča Maksim.

On dodaje da im je tri dana trebalo da je očiste i da su zadovoljni kako su to uradili, pogotovo što nisu tražili pomoć od odraslih niti im o tome pričali sve do nedavno.

Neki će reći, pa to je samo jedna klupa – jeste u pitanju je samo jedna klupa, ali sada je baš ta klupa mesto na kojem se Maksim i Vuk druže i to ne samo oni, nego i njihovi prijatelji. Ujedno priča o klupi je priča o jednoj maloj inicijativi mladih na kojima ipak svet ostaje, a i ono što je malo često zna da preraste u veliko.

You may also like