49 nagrada za mališane iz „Stonogice“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mališani predškolske ustanove “Stonogica” iz Sremske Mitrovice u toku ove školske godine učestvovali su na brojnim likovnim i literarnim konkursima i osvojili ukupno 49 nagrada.

Tim povodom njih je u pratnji vaspitačice Nataše Arsenijević, i direktorice ustanove Vesne Stanoimirović danas u Gradskoj kući ugostio načelnik Uprave za obrazovanje, kulturu i sport Ilija Nedić.

“Rad sa decom je lep, ali isto tako i težak, izazovan i odgovoran posao, pogotovo rad sa najmlađim uzrasnim kategorijama, jer tada se kod dece formiraju ličnosti. Zbog toga vrlo je važno kako se sa njima radi, a kao što možemo po broju nagrada mališana iz  “Stonogice” da vidimo, sa njima se radi jako dobro”, rekao je kratko na prijemu Nedić.

On je mališanima poželeo da podjednako uspešni budu i u budućnosti, a vaspitačici i direktorici da nastave kvalitetno da rade i sa narednim generacijama.

“Od septembra 2018. godine, do juna ove godine mališani iz “Stonogice” su osvojili 49 nagrada na raznim konkursima. Konkursi su se realizovali širom naše zemlje, pa smo tako na primer učestvovali na konkursu u Vranju, Beogradu, Banji Vrujci, a bilo je i međunarodnih u Makedoniji, Bugarskoj, što znači da smo bili vrlo aktivni”, rekla je Arsenijević.

Ona je dodala da pored nagrada koje su osvojili mališani, tri nagrade pripale su vaspitačima ustanove.

Direktorica Stanimirović kratko je rekla da “Stonogica” radi od 2011. godine, prvo kao dečiji kreativni centar, a zatim nakon dobijanja verifikacije od nadležnih pokrajinskih organa i kao predškolska ustanova.

Broj dece koji svakodnevno boravi u “Stonogici” je 50.

You may also like