Sremska Mitrovica – Preduzeće „Sirmiumput“ i ove godine angažovalo je sremskomitrovački “Hidrograđevinar” za zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Tim povodom danas je u bazi “Hidrograđevinara” održana smotra mehanizacije na kojoj je konstatovano da je sva potrebna mehanizacija na broju i u ispravnom stanju, kao i da postoje dovoljne količine soli i rizle za sam početak zime.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i Miroslav Keser, direktor „Sirmiumputa“ prilikom smotre složili su se da će Mitrovica i ove godine spremno dočekati prve snežne padavine koje su najavljene već za sredu.

„Mehanizacija je na broju, ispravna i spremna za zimu. Na raspolaganju imamo osam noževa, od toga šest kamiona i dve radne mašine. Soli imamo oko 250 tona, rizle 230 tona što je sasvim dovoljna količina za potrebe grada“, rekao je prilikom smotre Keser.

On je dodao da je nabavljena i jedna nova mašina, takozvani raspršivač soli koji kompjuterski izračunava količinu soli koja se posipa po putevima te se na taj način ostvaruju određene uštede.

„Nakon današnje smotre mehanizacije mogu da kažem da ćemo spremno dočekati najavljene snežne padavine i nastupajuću zimsku sezonu“, kratko je rekla zamenica gradonačelnika Milovanović.

Zadatak zimske službe je da održava lokalne puteve i gradske saobraćajnice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u ukupnoj dužini oko 200 kilometara. Za ovaj posao “Hidrograđevinar” je dobio sredstva u iznosu od oko 17 miliona dinara.

Zimska sezona je zvanično počela 15. novembra i traje do 31. marta, ali početak i kraj rada zimskih službi se prilagođava vremenskim uslovima.

Možda Vam se svidi i