Policija u Sremskoj Mitrovici je, u saradnji sa Poreskom policijom i po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu, podnela krivičnu prijavu protiv odgovornog lica DOO „Milobraj“ zbog sumnje na poresku utaju.

On se tereti da je od 20. decembra 2016. do 20. decembra 2017. godine, u nameri da delimično izbegne plaćanje poreza na dodatu vrednost, u knjigovodstvenim i poreskim evidencijama svog privrednog društva prikazao fiktivnu kupovinu robe u vrednosti od 48.3 miliona dinara, kao i prethodni porez na dodatu vrednost u iznosu od 20.6 miliona dinara, koji je neosnovano iskazao u podnetim prijavama poreza na dodatu vrednost.

Takođe, sumnja se i da je on, u nameri da izbegne plaćanje poreza na prihode od kapitala, od 5. januara 2015. do 3. avgusta 2016. godine, nelegalno prodao robu vrednu 90.9 miliona dinara, a novčana sredstva stečena prodajom zadržao za sebe.

Pri tome nije izvršio obračun, prijavljivanje i plaćanje, najpre poreza na druge prihode građana, a potom i poreza na prihode od kapitala, čime je izbegao plaćanje poreza u ukupnom iznosu od 36.4 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i