Predstavljamo vam učesnike ovogodišnjeg „Srem folk festa“: Kolumbija

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ u Sremskoj Mitrovici biće održan od 11. do 14. avgusta, na Žitnom trgu, a u okviru njega nastupiće ukupno predstavnici 13 zemalja od kojih je jedna i Kolumbija.

Corporación Folclórica Amanecer Colombiano – Soacha Columbia

Folklorno društvo “Kolumbijska zora” – Soača, Kolumbija

Grupa je osnovana 1986. godine u opštini Soača u centralnom delu Kolumbije, sa ciljem da se od dece i omladine obrazuju svestrani izvođači i umetnici, koji neguju duboku ljubav prema kulturi svoje zemlje.

Rukovodioci grupe teže da mladim generacijama približe svoju tradiciju i istoriju, i da kroz kreativne performanse i tradicionalne plesove, kolumbijsku izvođačku umetnost podignu na najviši nivo.

Svojim nastupima na nebrojanim putovanjima širom sveta, prikazuju bogato kulturno i istorijsko nasleđe Kolumbije, prikazujući izvanrednu raznolikost ritmova, pesama i igara. Kolumbijski folklor je bogat i raznovrstan isto kao i kolumbijska flora, fauna ili kolumbijski pejzaži.

Društvo prezentuje folklor svih područja ove latino-američke zemlje: Andske regije, Atlantske obale, Istične ravnice i Pacifičkog mora.

Izvor, foto: facebook/Srem folk fest

You may also like