FANTASTIČAN USPEH: Mitrovčanin Bojan Zdelar treći na svetu!!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Svetsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore uspešno je završeno za reprezentaciju Srbije koja se sa šampionata vratila sa dva odličja – srebrom i bronzom. Među deset članova reprezentacije, Sremska Mitrovica i kajakaški klub „Val“ su imali dvoje predstavnika – Mariju Dostanić i Bojana Zdelara. Uz njih je bio i mitrovački trener Nenad Kosijer.

Junior Bojan Zdelar je nakon srebra na Evropskom prvenstvu u Italiji osvojio svetsku bronzanu medalju u jednosedu na petstotina metara. Zlatna medalja pripala je Mađaru Benedek Košu, a srebro Dancu Rasmusu Knudsenu. Bojan je nastupio i u sprintu na dvestotine metara gde je završio na šestom mestu.

Marija Dostanić se takmičila u mlađeseniorskom jednosedu na petstotina metara gde je zauzela četvrto mesto u B finalu, to jest u generalnom poretku trinaesto mesto. Pored jednoseda, Marija je trebala da nastupi i u dvosedu na istoj distanci sa Biljanom Relić, u disciplini u kojoj su ove godine osvojile evropsko srebro. Nažalost, Biljana je odustala od takmičenja usled povrede.

Prvenstvo je održano u bugarskom gradu Plovdivu od 26. do 29. jula.

You may also like