Sremska Mitrovica – Prvi festival igre u sezoni, a i prvi put pod novim imenom mlade mitrovačke balerine predstavile su se publici na Festivalu igre Požarevac Amadeus Fest.

Međunarodni festival igre koje je okupilo preko hiljadu takmičara iz regiona u organizaciji Maje Skenderović Bonić bilo je pravi plesni spektakl koji je oduševio publiku, predivna scenografija, sa dobrom rasvetom i ozvučenjem doprineli su da se svi osećaju vrlo prijatno i da uživaju plesnom performansu.

Stručni žiriji na takmičenju činili su Rosa Milić stručni savetnik u baletskoj školi „Lujo Davičo“, Ivana Ljujić baletski pedagog u baletskoj školi „Lujo Davičo“, Svetlana Subotić koreograf i trener, Svetlana Olena Rimac.

Članovi Studija modernog i klasičnog baleta „Olena“ takmičili su se u tri kategorije i osvojili tri nagrade i to: mini open koreografija „Petar Pan“ osvojila je drugo mesto, art solo juniori – Sara Lazić prvo mesto, art juniori grupa koreografija „Gladijatori“ osvojila je prvo mesto i specijalnu nagradu, a to su besplatnu kotizaciju za Beč Fest.

Regitracijom novog udruženja Studio modernog i klasičnog baleta „Olena“ Sremska Mitrovica, odvojen je umetnički ples od sportskih disciplina i vraćen je stari naziv škole koja je bila registrovana 1993. godine kao Studio modernog baleta „Olena“.

Članovi Studija „Olena“ za 18. decembar spremaju baletsku predstavu „Krcko Oraščić“ koju će izvesti u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ sa početkom u 20:00 časova.

Možda Vam se svidi i