Sremska Mitrovica – Na svečanosti održanoj u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas su dodeljene stipendije najboljim studentima u gradu. Ove godine stipendiju Grada Sremska Mitrovica dobilo je 56 studenata koji imaju prosek ocena iznad 9,5.

„Tradicionalno Grad Sremska Mitrovica dodeljuje stipendije svojim najboljim studentima. Od ukupno 56 stipendista, čak njih 9 ima prosek 10,00. Iz godine u godinu broj studenata koji ispunjavaju uslove stipendije je sve veći što znači da su oni dovoljno motivisani, a samim tim vredni i radni. Želim svima da čestitam, da im poželim puno uspeha u daljem školovanju i naravno da motivišu svoje kolege da budu bar približno dobri“, rekao je načelnik Uprave za obrazovanje Ilija Nedić prilikom današnje svečanosti.

Kristina Friščić, student master studija prava na Pravnom fakltetu Univerziteta u Beogradu stipendista je Grada Sremska Mirovca već četvrtu godinu.

„Svakako mi je vrlo značajna podrška od strane Grada Sremske Mitrovica i meni i drugim stipendistima. Dobar deo troškova studiranja mi je pokrila stipendija ranijih godina, tako je je predstavljala veliku pomoć i rasterećenje mojim roditeljima“, rekla je Kristina.

Student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu Đokić Milan, radi i studira istovremeno već dve godine. Trenutno je na master studijama, a kao i Kristina četvrtu godinu za redom stipendista je Grada.

„Mogu slobodno i iskreno reći da sam dobar deo troškova studiranja pokrio zahvaljujući stipendiji i dugujem veliku zahvalnost lokalnoj samoupravi koj godinama izdvaja sredstva i pomaže svojim najboljim studentima. Ta pomoć od izuzetnog je značaja za svakog od nas“, rekao je Milan.

Visina stipendija ove godine iznosi 10.000 dinara i njih će student dobijati u narednih 10 meseci.

SPISAK DOBITNIKA STPENDIJE:

Možda Vam se svidi i