Sremska Mitrovica – U 8. kolu Kvalitetne lige Vojvodine za pionirke, u sali Mitrovačke gimnazije u Sremskoj Mitrovici, ŽKK „Srem“ je pobedio ŽKK „Kovin“ rezultatom 67:60 (12:13, 21:11, 24:10, 10:26).

„Sremice“ su nervozno ušle u meč i dozvolile slabijoj ekipi iz Kovina da povedu sa poenom razlike na kraju prve četvrtine. U drugoj četvrtini domaće igračice zaigrale su mnogo bolje i uspele da se odlepe do kraja prvog poluvremena i odu na odmor sa 9 poena razlike. Ni u trećoj četvrtini mlade igračice „Kovina“ nisu uspele da zaustave nalete igračica u crno-žutim dresovima koje su predvodile Nićiforović Anastasija i Janković Jelena. Pobeda „Srema“ mogla je biti i ubedljivija, ali su poslednju četvrtinu gošće dobile sa čak 16 poena razlike i tako uspele da smanje veliki zaostatak svoje ekipe.

„Srem“ je na kraju uspeo da pobedi rezultatom 67:60.

Najefikasnije igračice u pobedničkoj ekipi bile su Janković Jelena i Nićiforović Anastasija sa po 20 poena dok je u gostujućoj ekipi najefikasnija bila David Tamara sa 20 poena. Trener „Srema“ Milošević Nikola dao je šansu i mlađim igračicama.

U sledećem kolu ŽKK „Srem“ gostuje ekipi ŽKK „Čelarevo“.

ŽKK „Srem“ Sremska Mitrovica: Divljak Milica, Simić Ana 8p, Balanac Nikolina, Kostić Svetlana, Momčilović Kristina, Radaković Vladislava 12p, Vasić Marina, Rosić Milica 2p, Nićiforović Anastasija 20p, Tanasić Sara, Lotocki Vanja, Janković Jelena 20p, Okanović Jelena 5p.
Trener: Milošević Nikola.

ŽKK „Kovin“ Kovin: Paunesko N, Rvović E. 18p, Marković A. 2p, Paunesko A, Radenković T. 11p, Gorčić A. 2p, Biković M. 1p, Matejić A, Mežinka B, Petrović T, David T. 20p, Nikolić M. 6p.
Trener: Močnik M.

Možda Vam se svidi i