Vredna donacija mitrovačkim udruženjima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačko „Gradsko stanovanje“ doo, u saradnji sa zanatskom radnjom „Zevs WWW“ u narednih mesec dana radiće na popravci i rekonstrukciji električnih instalacijaca u prostorijama više udruženja na teritoriji Grada Sremska Mitrovica. Tim povodom danas je održana kratka konferencija za medije.

Radovi će otpočeti tokom sutrašnjeg dana, a izvodiće se u prostorijama udruženja slepih i slabovodih, osoba sa autizmom, Daunovim sindromom, dijabetesom, udruženja mentalno nedovoljno razvijenih osoba, osoba sa bolestima bubrega, kao i u dnevnom boravku Škole za osnovne i sredne obrazovanje „Radivoj Popović“.

Miloš Kovač v.d. direktor „Gradskog stanovanja“ objasnio je da će sve radove firma „Zevs WWW“ izvesti besplatno, odnosno kao znak zahvalnosti na dosadašnoj uspešnoj saradnji sa „Stanovanjem“ i poslovanjem na teritoriji Sremske Mitrovice.

„Firma „Zevs“ izvodila je veliki deo radova za „Stanovanje“ u prethodnom periodu, tako da je njen vlasnik odlučio da određenim sredstvima pomogne nekolicini udruženja na teritoriji našeg grada. Mi smo se odlučili da to budu udruženja kojima je ta vrsta radova možda napotrebnija, a priključili smo im i dnevni boravak ŠOSO „Radivoj Popović““, rekao je Kovač i napomenuo da je ova donacija još jedan vid dobre saradnje preduzeća na čijem je čelu i firmi sa kojima sarađuju, kao i da se nada da će sličnih akcija biti i u budućnosti.

Jovica Nikolić vlasnik firme „Zevs www“ nije želeo da duži priču, on je kratko rekao da je saradnja sa „Gradskim stanovanjem“ u prethodnom periodu bila ako dobra, da je firma „Zevs“ uspešno poslovala na teritoriji grada i zbog toga je on kao vlasnik iste odlučio da se oduži tako što će određeni deo sredstava, opreme i radne snage donirati onim gradskim udruženjima i ustanovama kojima je to potrebno.

„Mislim da će ove godine nivo naših ulaganja u ove svrhe, odnosno donacije biti negde u nivou od 150.000 do 200.000 dinara“, rekao je Nikolić.

Negovan Nikolić, direktor SOŠO „Radivoj Popović“ nije mogao da sakrije zadovoljstvo što će kompletne električne instalacije u dnevnom boravku koji postoji pri školi biti popravljene, odnosno zamenjene.

„Kao direktor mogu damo da se ispred škole zahvalim i da kažem da je naš dnevni boravak u dosta lošem stanju i da uz pomoć grada, gradskih uprava, donatora i sponzora pokušavamo to stane da promenimo. Dnevni boravak je trenutno u postupku legalizacije i trudimo se da ga pripremimo i prilagodimo maksimalno za naše učenika, kako bi od septembra imali uređen prostor u kojem će boraviti i upravo zbog toga svaka pomoć je dobrodošla“, rekao je Nikolić.

Rok za završetak radova očekuje se u roku od mesec dana.

Možda Vam se svidi i