Ministar Stefanović u poseti Sremu: Cilj policije je da bude što efikasnija

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Stara Pazova – Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović rekao je juče u Staroj Pazovi da je osnovni cilj Ministarstva unutrašnjih poslova da policija bude što efikasnija i da, kao i sada, radi isključivo u interesu svojih građana.

„Upravo kroz projekat „Policija u zajednici“ Ministarstvo želi da približi građanima rad policije. Danas smo razgovarali sa građanima Stare Pazove, družimo se sa njima i kroz prezentaciju svih vidova policije, želimo da prikažemo građanima šta policijski službenici konkretno rade i šta od njih mogu da očekuju“, rekao je ministar Stefanović.

On je dodao da Ministarstvo unutrašnjih poslova na ovaj način, jačanjem
poverenja kroz neposrednu komunikaciju građana sa policijskim službenicima, želi da postigne da projekat „Policije u zajednici“ u potpunosti zaživi.

„Tu smo da pokažemo šta su mogućnosti policije, ne samo kroz represivnu ulogu, već prvenstveno na polju preventivnog rada“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao dobru saradnju koju policija ima sa opštinom Stara Pazova i da su zahvaljujući dobroj komunikaciji između policije i lokalne samouprave u svim opštinama Sremskog upravnog okruga formiran lokalni Savet za bezbednost.

Potpredsednik Vlade Republike Srbije je naveo da je opština Stara Pazova jedan od lidera u Srbiji po porastu broja zaposlenih, jer je u poslednjih pet, šest godina uspela da napravi značajan skok.

„Samim tim povećan je broj stanovnika, broj privrednih subjekata, ali je i
posao policije postao složeniji“, rekao je Stefanović.

Ministar je istakao da je policija u ovoj opštini uspela stepen kriminaliteta da suzbije na veoma nizak nivo i da je zahvaljujući efikasnom radu policijskih službenika, pre svega na suzbijanju krivičnih dela narkotrafikinga, ali i privrednog kriminala, značajno povećana bezbednost građana.

Stefanović je dodao da se u saradnji sa lokalnom samoupravom razmatraju projekti koji će u narednim godinama, kroz veći broj kamera, izgradnje dodatne infrastrukture za policijske stanice, ali i približavanja policije
građanima, doprineti da njihov svakodnevni život bude što spokojniji.

„Želimo da policija bude što efikasnija, da radi za svoje građane i zato ćemo u saradnji sa lokalnom samoupravom raditi na unapređenju kvaliteta rada, kroz izgradnju novih objekata policije i nabavku novih patrolnih vozila i opreme koja će pomoći da policajci, vatrogasci, zaposleni na upravnim poslovima i svi ostali koji rade u MUP budu više na usluzi građanima“, zaključio je Stefanović.

Građani Stare Pazove, u okviru akcije „Policija u zajednici“, imali su priliku da se upoznaju sa radom pripadnika Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave policije, Uprave saobraćajne policije, Policijske brigade i Sektora za vanredne situacije.

Najmlađi sugrađani imali su mogućnost da se kroz različite aktivnosti druže sa policijacima, što je jedan od ključnih faktora za sticanje poverenja, ali i da uživaju u programima koje su izveli vodiči službenih pasa i Četa konjanika.

Deca su imala priliku da se uz pomoć pripadnika policije penju i spuštaj niz veštačku stenu, upoznaju sa načinima gašenja požara lakom penom, ali i edukuju o opasnostima od upotrebe narkotika i problemom vršnjačkog nasilja.

Na taktičko-tehničkom zboru, građanima je prikazan i deo opreme koju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koriste u svakodnevnom radu.

Možda Vam se svidi i