Sremska Mitrovica – „Carski Sirmijum – Grad legendi“ nova je manifestacija koja će zaokružiti kulturna, sportska, muzička, kulinarska i razna druga dešavanja, koja su organizovana tokom ovog leta u Sremskoj Mitrovici.

Od 1. do 3. septembra u Sremskoj Mitrovici će biti probuđene legende drevnog Carskog grada, a posetioci će, kroz različite sadržaje, biti vraćeni u daleku prošlost Sirmijuma, jedne od prestonica velikog Rimskog carstva. Jedno poslepodne biće rezervisano samo za decu.

Poslednjeg dana manifestacije CARSКI SIRMIJUM- GRAD LEGENDI u nedelju, 3. septembra Gradski park će biti dečji. Od 18 sati do 20:30 sati održaće se program pod nazivom DECA SIRMIJUMA, a preporučeno je da se u igrama učestvuje u rimskim kostimima. Dakle, draga deco, dajte mašti na volju, proučite istoriju, prerušite se u Rimljane i Rimljanke i dođite da se igrate i takmičite.

Cilj je osvajanje četiri rimska novčića na četiri punkta u parku, koja su i put do carske nagrade – ZLATNOG LOVOROVOG VENCA, i to u sledećim disciplinama:
1. O TEMPORA O MORES (Čudnih li vremena, čudnih običaja) – Frizure, odela, šminka u Sirmijumu
2. ARS LONGA VITA BREVIS (Umetnost je duga, a život kratak) – Lutkarska predstava „Princeza Кonstansija“
3. VENI, VIDI, VICI (Dođoh, videh, pobedih) – Igre dece Sirmijuma
4. MENS SANA IN CORPORE SANO (Zdrav duh u zdravom telu) – Poligon trka „Probusovim stazama“

Prijave na telefon Turističke organizacije Grada SremskaMitrovica: 022/618-275 do 25.8.2017. godine.

Možda Vam se svidi i