Do Božića novi bunar za Divošane

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji novog bunara u Divošu koji će ovo selo snabdevati snabdevati vodom za piće provode se kraju. Iste su danas obišli direktor Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod“ Borislav Babić i gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader.

Nakon što je polovinom novembra meseca u Divošu ustanovljena povećana vrednost mutnoće vode, iznad granica propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, odmah su preduzete sve neophodne mere kako bi meštani ovog sela imali tehničku vodu za svakodnevnu upotrebu, kao i vodu za piće koja stiže iz cisterni. Nedugo zatim na Skupštini grada usvojen je i predlog izmene poslovanja „Vodovoda“ i tako omogućena izgradnja novog bunara.

„Više do mesec dana u Divošu imamo vanrednu situaciju, s obzirom na to da se postojeći bunar urušio i jedini izvor vodosnabdevanja za ovo selo je tako praktično nestao. Mi smo uz veliki napor uspeli da obezbedimo tehničku vodu koja je puštena u sistem, ali to je trenutno rešenje, sve dok bunar ne bude bio završen. Njegovom izgradnjom mi ćemo trajnije rešiti problem vodosnabdevanja u naseljenom mestu Divoš s tim što ćemo u budućnosti razmišljati o povezivanju ovog sela na gradski vodovodni sistem“, rekao je prilikom obilaska radova Sanader.

Prema rečima direktora Babića sve pripremne radnje za izgradnju bunara su završene u najkraćem mogućem roku, nakon čega je izabran izvođač radova i odmah se krenulo u realizaciju posla. Najpre je odrađeno istražno bušenje, a trenutno se postavlja bunarska oprema cevi i filteri, nakon čega sledi ispiranje i povezivanje bunara na distributivnu mrežu.

„Očekujemo da će svi radovi biti završeni do Božića i da će Divošani konačno moći da odahnu. Ovo je zaista veliki problem i zahvaljujem im se na strpljenju i razumevanju“, rekao je Babić.

On je prilikom obilaska radova kratko napomenuo i da će se u narednoj godini nastaviti sa radovima na vodovodnim mrežama u dva mačvanska sela – Noćaju i Ravnju.

„Divošani se suočavau sa velikim problemom, već 40 dana nemamo pijaću vodu u našim domovima, ali zahvaljujući brzom reagovanju nekoliko institucija imamo tehničku vodu u sistemu, dok vodu za piće nabavljamo iz cisterni. Gradi se bunar, što znači da uskoro očekujemo kraj našim mukama sa vodom“, rekao Mladen Malešević, predsednik MZ Divoš.

Vrednost radova iznosi 3.700.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz sopstvenih prihoda JKP
„Vodovod“.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ČUVAŠ PRIRADU – ČUVAŠ SEBE: Ne sa strane u kantu sve može da stane” koji se finansira iz budžeta REPUBLIKE SRBIJE- MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA.

Možda Vam se svidi i