Postignuta saglasnost: Slobodno u Tursku

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici turističkih agencija i Ministarstva trgovine i turizma Srbije saglasili su se da nema razloga da se srpskim turistima zabrani odlazak na letovanje u Tursku, izjavio je potpredsednik Upravnog odbora Jute Milan Lainović.

On je agenciji Beta rekao da su se učesnici sastanka složili da sezona treba da se nastavi i da nema prepreka da turisti letuju u Turskoj, a rečeno je i da neće biti zvaničnih zabrana države da se putuje u tu zemlju.

„Turisti mogu da putuju u Tursku, nema razloga da se otkazuju aranžmani“, rekao je Lainović i dodao da je potvrđeno da na turističkim destinacijima nema problema i da putnici mogu da se osećaju bezbedno, dodavši da je svega pet do sedam odsto putnika otkazalo putovanja.

„U ovoj sezoni prodato je 5.000 do 7.000 aranžamana za Tursku, a do polovine avgusta termini su rasprodati“, rekao je Lainović.

Kako putnici sami odlučuju da li će otići na letovanje ili ne, građani ne mogu da računaju na potpuno vraćanje novca, jer su takve situacije vezane isključivo za vreme kada postoje zvanične zabrane kojima su sprečeni da dođu do turističkih destinacija.

Možda Vam se svidi i