Sremska Mitrovica – Zavod za javno zdravlje obradio je rezultate analize savske vode od 27. jula, sa tačaka uzorkovanja Reka sava – Mala plaža, Reka Sava – Gradska plaža, Početak plaže, Reka Sava – Bogaz i Reka Sava – Dispanzer.

Prema rezultatima koje nam je dostavilo Javno komunalno preduzeće Komunalije, savska voda NE ODGOVARA zahtevima Uredbe o graničnim vrednostima zagađujućih materija u površinskim i podzemnim vodama kao i rokovima za njihovo dostizanje.

Zavod za javno zdravlje izdao je preporuke za zdravstveno bezbedno kupanje, koje bi se ogledalo u izbegavanje ronjenja, gnjuranja, prskanja, skakanja i gledanja u vodi, obaveznom rashlađvanju pri ulasku i tuširanju prilikom izlaska iz vode, čuvanju male dece, izbegavanju kupanja 2-3 dana posle oluje i zabrana pristupa domaćim životinjama.

Iz JKP „Komunalija“ dalje apeluju na sve sugrađane da se u toku boravka na plaži pridržavaju pravila zabrane igre s loptom u vodi i peščanom delu plaže obeleženom znakovima zabrane, kako ne bi ometali odmor i rekreaciju posetilaca Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

Stefan Mitrovic 02.08.2016. - 6:59 pm

Pa ti kanali, pritoke, jezera nam i zagadjuju vodu. Trebalo bi strogo zabraniti ispustanje Bosuta, Bogaza i slicno u Savu tokom letnje sezone. Ako vec nemamo para za more bar u Savi da se kupamo, da ne dobijemo razne bolesti.

Komentari su zatvoreni.