Vojvodina deseti put predstavlja proizvode sa oznakom kvaliteta „Najbolje iz Vojvodine“, kao i proizvode sa oznakom geografskog porekla.

Oni će predstaviti svoje proizvode na ovogodišnjem 54. Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu koji se održava u Gornjoj Radgoni u Sloveniji, a biće upriličeni i „Dani Vojvodine“.

Na sajmu učestvuje i pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam Ivan Đoković.

Najveći izvozni potencijal Vojvodine je poljoprivreda, što otvara prostor za unapređenje saradnje u pogledu primarnih poljoprivrednih proizvoda i agroindustrije“, rekao je Đoković.

On je istakao važnost ulaganja u revitalizaciju banja i banjskog turizma, navodeći da je potrebno iskoristiti termalne vode kojima Pokrajina raspolaže, po uzoru na Sloveniju, jer u Vojvodini postoje geotermalni izvori koji su nedovoljno iskorišćeni, a svega je pet banja, odnosno lečilišta.

,,Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam nastoji koncepcijski da promeni pristup unapređenju i promociji turizma u AP Vojvodini, pre svega u vidu aktivnog odmora i biciklizma, s obzirom da kroz njenu teritoriji prolazi međunarodna ruta Eurovelo 6, a njom i 20.000 biciklista na godišnjem nivou“.

Želimo da otvorimo i potencijale Dunava, što predstavlja jedan od strateških koraka, naveo je đoković koji je dodao da je tržište Slovenije prepoznato kao ciljno tržište u okviru ove sfere.

„U narednom periodu promovisaćemo turističke brendove Vojvodine, na način koji nas oslikava kao dobre domaćine koji osnažuju kulturološku saradnju i neguju prijateljske odnose“, dodao je Đoković.

Možda Vam se svidi i