Poštovani članovi kluba, navijači, simpatizeri, dragi sugrađani, ljubitelji američkog fudbala, na žalost primorani smo na ovaj, za nas veoma težak i bolan korak. Nepopularan potez, međutim drugog izlaza, verujte, nismo imali. Situacija u kojoj se naš klub našao, zbog različitih razloga, dovela je u pitanje i sam opstanak kluba. Razloge nećemo opisivati, iako smo zbog njih najmanje mi krivi, mada i naše krivice ima. Krivi smo što smo želeli samo toliko da normalno funkcionišemo.

Pozivamo sve Mitrovčane, preduzetnike, gradske čelnike, sve ljude dobre volje, koji mogu i željni su da pomognu, na bilo koji način, da nas kontaktiraju. Novac nama nikad nije bio razlog zbog kojeg se bavimo ovim sportom, nažalost došli smo do trenutka kada je postao uslov i prepreka da nastavimo ono što volimo. Verujemo da postoje oni koji veruju u nas, naš klub, našu priču, koji podržavaju i voljni su da podrže rad najstarijeg kluba američkog fudbala u Srbiji, kluba koji je uvek i koji će, nadamo se, i dalje predstavljati Sremsku Mitrovicu.

Verovali smo da se iskreni rad, trud, poštenje isplati, predstavljali smo naš grb i boje kluba, kao i ime Sremske Mitrovice na svakom koraku, treningu, utakmici, takmičenju u kom smo učestvovali. Svuda smo sa ponosom isticali ko smo i odakle dolazimo, ponosili smo se istorijom Legionara, Sirmiuma, Sremske Mitrovice pa i Srbije koju smo predstavljali u međunarodnim takmičenjima, i naši igrači i treneri, neretko, u nacionalnim selekcijama. To izgleda nije dovoljno da imamo taman toliko da normalno funkcionišemo.

Bili ste uz nas, svih ovih 14 godina, i kada smo igrali bez ikakve opreme koju ovaj sport zahteva, i kada smo postizali velike uspehe, osvajajući takmičenja. I nikad niste mogli od nas čuti da želimo da odustanemo, niti smo to ikada učinili. Na teren smo izlazili protiv daleko kvalitetnijih protivnika, brojčano slabiji, i uvek smo zasluživali poštenje protivnika! Pa tako nećemo ni sada, nastavljamo da se borimo za svoj grad, za svoj klub! Međutim, bez vaše pomoći, ova borba može da bude uzaludna.

Svesni smo da je u našoj zemlji finansijska i ekonomska situacija teška, svesni smo da i popularniji sportovi od našeg imaju problem finansiranja. Ali zaista ne tražimo mnogo. Ne tražimo plate, ni za igrače, ni za stručni štab, ni za nas u upravi. Ne tražimo skupe pripreme, vrhunske uslove treniranja. Tražimo samo toliko da normalno funkcionišemo.

Kroz KAF Legionaries za sve ove godine postojanja je prošlo više stotina dece, ljudi, igrača. I verujemo da su svi, ili barem većina njih zapamtili taj period po lepom, po ponosu koji su osetili svaki put kad bi obukli zeleni dres, kad bi istrčali pred domaću publiku, kad bi pred svaki meč glasno uzviknuli „Sirmium!”. Samo ove godine imamo oko 100 registrovanih igrača u svim kategorijama, uključujući i ženski tim. Zbog svih njih, kao i narednih generacija, primorani smo da uputimo apel za pomoć. Ponavljamo, da nam pomognete samo toliko da normalno funkcionišemo.

Takmičenje u najvišem rangu, iako ne toliko razvijenog sporta kao što je američki fudbal, ima svoje troškove, koji nisu veliki. Ali za nas, koji neku veliku podršku nemamo, su prevelik zalogaj u ovom trenutku.

Svi zainteresovani za pomoć Legionarima mogu da kontaktriaju upravu kluba na sirmiumlegionaries@gmail.com.

Broj žiro računa je 250-2130000125060-39

Sirmium Legionaries

You may also like