Kraljevski par u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče su Sremsku Mitrovicu posetili Njegovo kraljevsko visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar i njegova supruga, Princeza Katarina Karađorđević.

Oni su u Mitrovicu došli kako bi uručili poklon pakete pomoći za 11 socijalno ugroženih porodica sa teritorije grada obezbeđenih zahvaljujući fondaciji NJ.K.V Princeze Katarine. Pre Sremske Mitrovice oni su Karađorđevići su pomoć uručili u Somboru i u Rumi.

IMG_0561

Prijem za Prestolonaslednika i Princezu Karađorđević upriličen je u Gradskoj kući gde ih je dočekao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković, načelnik Uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić, direktorica Centra za socijalni rad Snežana Stanisavljević, socijalno ugrožene porodice i članovi Udruženja Kraljevina Srbija na čelu sa predsednikom sremskomitrovačkog odbora gospodinom Draganom Božićem.

Kraljevski par je u Sremskoj Mitrovici dočekan tradicionalno sa hlebom i solju, a sremskomitrovački dečiji hor „Blagoslov“ otpevao je i himnu Srbije.

Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza su se pre svega zahvalili na toploj dobrodošlici, a zatim pozvali sve porodice da im pričaju o svojim problemima kako bi zajedničkim snagama krenuli u njihovo rešavanje, dok je gradonačelnik Petković izrazio je zahvalnost na poseti i pomoći koju su Karađorđevići obezbedili za Mitrovčane i najavio da će se u narednom periodu kroz rad Kancelarije za smanjenje siromaštva dosta više raditi na pružanju pomoći svim socijalno ugroženim licima u gradu.

IMG_0548

IMG_0540

Možda Vam se svidi i