Gradonačelnik Petković ugostio učesnike Srem folk festa

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković danas je u Gradskoj kući organizovao prijem za predstavnike učesnika ovogodišnjeg Srem folk festa. Prijemu su prisustvovali predstavnici folklornih ansambala i plesnih grupa iz nekoliko zemalja i to iz Slovenije, Severnog Kipra, Argentine, Hrvatske, Kanarskih ostrva (Španija) i Belgije.

Petković se prvo zahvalio svim učesnicima što su prepoznali Srem folk fest i Sremsku Mitrovicu kao jednu ozbiljnu i veliku manifestaciju, poželeo im uspešne nastupe, ugodan boravak i dobro druženje.

IMG_0630

“Veoma mi je drago što u Mitrovici danas borave učesnici najveće i najznačanije manifestacije u našem gradu koji je oduvek bio otvoren prema svim narodima i pravo oličenje jednog etničkog šarenila i prijateljstva. Tako je bilo ranije, tako je danas, a uveren sam da će tako biti i u budućnosti. Mitrovčani će kroz ovaj Festival ponovo imati priliku da upoznaju nove kulture, nove običaje, jer ovo je pravi način da se preko kulture povežemo sa ljudima iz celog sveta”, rekao je Patković.

IMG_0664

On je dodao da se nadam se da će se tradicija održavanja Festivala nastaviti i narednih godina, ali i da će se ukazati prilika domaćim folklornim ansamblima da uzvrate posetu i da se u svim delovima sveta zaigraju srpska kola u izvođenju naših ansambala.

Ove godine u okviru „Srem folk festa” nastupiće ukupno 16 folklornih ansambala i plesnih grupa iz 12 zemalja i to iz: Argentine, Meksika, Kanarskih ostrva (Španija), Severnog Kipra, Slovenije, Belgije, Poljske, Makedonije, Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije. Na sceni smeštenoj na Žitnom trgu sve ukupno nastupiće preko 600 izvođača. Defile učesnika počinje u 19:30, a koncertni deo festival sat vremena kasnije.

IMG_0653

Možda Vam se svidi i