Poskupela voda u Sremskoj Mitrovici

Sremska Mitrovica – Na danas održanoj sednici Skupštine grada Sremska Mitrovica usvojena je izmena programa poslovanja JKP “Vodovod“ Sremska Mitrovica za ovu godinu, po kojem je cena vode za Mitrovčane poskupela za 5%, odnosno sada umesto 39,05 iznosi 41 dinar po kubnom metru.

“Izmena cene vode planirana je početkom ove godine i ona je danas i zvanično usvojena. Cena je povećana za 5 %, odnosno za 2 dinara, a ovo poskupljenje rezultat je povećanja troškova proizvodnje vode, kao i održavanja vodovodne i kanalizacione mreže”, rekao je Borislav Babić, v.d. direktor JKP “Vodovod”.

Kada je govorio o izmenama plana i programa ovog sremskomitrovačkog komunalnog preduzeća, Babić je kratko rekao da je on sada usklađen sa potrebama poslovanja “Vodovoda”, da je izvršena samo korekcija pojedinih troškova kako bi preduzeće moglo nesmetano dalje da radi po utvrđenom planu.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Petković kratko je rekao da je do poskupljenja moralo doći, ali da i pored toga Mitrovčani i dalje vodu plaćaju najmanje u region.

“Poskupljenje cene vode je u okviru redovnog povećanja cena, ono iznosi 2 dinara po metru kubnom vode, ali i sa njim cena vode u Sremskoj Mitrovici je najniža u regionu. Realno poskupljenje bi trebalo da je i veće, jer su se troškovi koje “Vodovod” ima znatno povećali, dovoljno je da kažem da su samo u poslednjih 10 dana imali preko 25 intervencija, mreža je stara i zahteva česte sanacije i rekonstrukcije”, rekao je Petković.

Poskupljenje vode stupilo je na snagu zvanično od 1. juna ove godine.

You May Also Like