Sremska Mitrovica – Mitrovački đaci koji su otputovali na Školsku olimpijadu koja se ove godine održava u Vranju već prvog dana osvojili su zlatnu medalju i to u takmičenju u gimnastici, ekipa dečaka iz Osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ osvojila je zlatnu medalju.

„Prvo takmičenje, prva medalja, bolji početak nismo mogli tražiti, a očekujem da ćemo ovako nastaviti do kraja“, za radio Ozon rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada i vođa delegacije iz Sremske Mitrovice koja broji oko 150 takmičara.

Olimpijada se nastavlja danas sa takmičenjem u gimnastici za devojčice, a tokom dana biće održano i takmičenje u atletici. Sutra će se osnovci takmičiti u stonom-tenisu, a u četvrtak u džudou. Plivači stupaju na scenu u petak, dok će se takmičenje karateu održati u subotu. Istoga dana održaće se i takmičenje u mini atletici, a u nedelju će biti održano takmičenje u takozvanim malim olimpijskim igrama – poligoni za decu.

Školska olimpijada u Vranju održaće se od 9. do 17. maja i na njoj će učestvovati osnovci i srednjoškolci iz svih gradova u Srbiji.

Možda Vam se svidi i