Likovno – literarni konkurs OSMEHNI SE ZDRAVO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, mreža instituta/zavoda za javno zdravljeu Republici Srbiji, među kojima je i ZZJZ Sremska Mitrovica u saradnji sa Stomatološkim fakultetom Univerziteta u Beogradu raspisuje konkurs za izbor najboljeg literarnog sastava i likovnog rada u okviru kampanje „XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba 2016. godine“ na temu:
„OSMEHNI SE ZDRAVO“.

Konkurs je namenjen deci u vrtićima i učenicima osnovnih škola u Republici Srbiji. Cilj konkursa je da se podstakne zdravstveno vaspitni rad u vrtićima i osnovnim školama na temu oralnog zdravlja i edukuju deca o značaju i načinima očuvanja zdravlja usta i zuba.

Ovogodišnja kampanja se obeležava od 17. do 23. maja 2016. godine.
Cilj kampanje »XXVI Nedelje zdravlja usta i zuba« je informisanje i sticanje znanja, formiranje ispravnih stavova i ponašanja pojedinaca u vezi sa očuvanjem i unapređenjem zdravlja usta i zuba populacije, a posebno dece i mladih.

Po tri najbolja likovna rada u kategoriji predškolski uzrast i po tri najbolja literarna i likovna rada u kategoriji učenika – uzrast I – IV razred osnovne škole i V-VIII razred osnovne škole, vrtići i škole mogu da dostave Zavodu za javno zdravlje Sremska Mitrovica, Centru za promociju zdravlja, sa naznakom „Za konkurs XXVI Nedelja zdravlja usta i zuba“ do 15. maja.

Likovni radovi bi trebalo da budu urađeni na papiru, u formatu bloka broj 5.
Najbolji likovni i literarni radovi biće izabrani na nivou okruga, a zatim dostavljeni Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ do 5. juna kako bi se proglasio i promovisao najbolji dečiji rad na temu Kampanje koji će biti štampan u vidu postera tokom 2017. godine i distribuiran u domove zdravlja.

Najbolji radovi biće postavljeni na sajtu Instituta za javno zdravlje Srbije, prezentovani na simpozijumu zdravstvenog vaspitanja u stomatologiji i korišćeni za dizajn i štampanje zdravstveno promotivnog materijala.

Foto: nadlanu.com

Možda Vam se svidi i