Ako planirate do Višeg Suda u Beogradu, pomerite: Pisarnica ne radi do 5. septembra!

Od strane Ozon
0 komentar

Pisarnica Višeg suda u Beogradu, zbog predstojeće selidbe tog suda, od danas do 5. septembra neće raditi sa strankama, izuzev u predmetima koji se po zakonu i Sudskom poslovniku smatraju hitnim, saopštio je Viši sud u Beogradu.

U saopštenju se navodi da će Viši sud od 5. septembra biti privremeno smešten na novoj lokaciji u Katanićevoj ulici broj 15, s obzirom da se seli iz zgrade Palate pravde u Savskoj ulici čija je rekonstrukcija i adaptacija predvidjena u predstojećem periodu.

Selidba iz Palate pravde na nove adrese očekuje i ostala krivična odeljenja beogradskih sudova i nadležnih javnih tužilaštava, koji će takodje početi sa radom 5. septembra.

Stalnu adresu u renovinaranoj zdradi za pravosudne organe u Katanićevoj 15 dobiće Drugi osnovni sud i Drugo osnovno javno tužilaštvo, dok će ostali sudovi i tužilaštva dobiti privremeni smeštaj za vreme renoviranja sedmospratnice u Savskoj ulici.

U Katanićevoj 15, ali u takzvanoj „maloj Katanićevoj“, biće privremeno smešteno i Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje će deliti zgradu sa već stalno useljenim Prekršajnim apelacionim sudom.

Krivično odeljenje Prvog osnovnog suda i Prvo osnovno javno tužilaštvo privremeno će biti smešteni u nekadašnjoj zdradi SIV- dva, na adresi Bulevar Zorana Djindjića 104.

Krivično odeljenje Trećeg osnovnog suda i Treće osnovno javno tužilaštvo privremeno će se preseliti u zgradu kod kolega iz Parničnog odeljenja tog suda na adresi Bulevar Mihajla Pupina 16.

Svoju stalnu adresu osim Drugog osnovnog suda i tužilaštva u Katanićevoj 15 će od 5. septembra imati i Apelaciono javno tužilaštvo.

Što se tiče gradjanskih odeljenja pomenutih sudova, oni ostaju na dosadašnjim adresama, tako da šalteri, pisarnice i overe rade i tokom leta, kao i svake godine.

Radovi na renoviranju i rekonstrukciji beogradske Palate pravde planirani su da traju dve godine.

Možda Vam se svidi i