Sremska Mitrovica – U toku ove nedelje nastavila se akcija besplatnih zdravstvenih pregleda, a kao što je ranije i najavio načelnik Gradske uprave za obrazovanje, Željko Novaković, pored mesnih zajednica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, pregledi će se organizovati i u mitrovačkim kompanijama koje zapošljavaju veći broj ljudi. Jedna od tih kompanija je upravo “Metalfer” u kojoj je akcija besplatnih zdravstvenih pregleda za sve zaposlene realizovana u četvrtak, 10. decembra.

“Na osnovu Plana unapređenja zdravstvene zaštite koji je usvojila Skupština Grada Sremska Mitrovica, a na inicjativu gradonačelnika i Saveta za zdravlje Sremska Mitrovica preduzeli smo niz mera kako bi našim građanima omogućili da im usluge zdravstvene zaštitite budu što dostupnije. Sa tim u vezi i organizujemo ove besplatne preglede”, rekao je načelnik Novaković naglašavajući da su ovi pregledi značajni za celokupno stanovništvo, kako za s jedne strane stariju populaciju na selu koja nema uslove da posećuje lekare u Gradu, tako i za zaposlene koji s druge strane nemaju puno slobodnog vremena.

IMG_7714

“Bez obzira na obavezne lekarske preglede koje zaposleni moraju da obave, ovakvi pregledi nam dosta znače, jer svakako je lakše da zaposleni izdvoji par minuta u toku radnog vremena i u prostorijama svoje kompanije obavi pregled, nego da ide u medicinu rada”, rekao je Maksim Palikuća, rukovodilac administracije u “Metalferu”.

Naredna akcija besplatnih zdravstvenih pregleda za zaposlene realizovaće se u “Cooper Standar-u” u ponedeljak, 14. decembra.

Akcija podrazumeva merenja krvnog pritiska, šećera u krvi, holesterola i triglicerida, kao i deljenje besplatnih saveta lekara i drugog medicinskog osoblja o pravilnim načinima ishrane, štetnosti pušenja i drugim bitnim stvarima koje se tiču zdravstvenog stanja.

IMG_7709
Foto: N. Grujičić

Možda Vam se svidi i