Sremska Mitrovica – Zajedničkim naporima Mesne zajednice Šašinci i lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica, nakon skoro 20 godina kako nije bio u upotrebi, obnovljen je Dom kulture u Šašincima.

U prethodnom periodu na ovom objektu urađena je kompletna rekonstrukcija krova, promenjena je celokupna stolarija, urađena je fasada, gromobranska instalacija, elektorinstalacija u samom objektu, a sve prostorije u okviru objekta su i okrečene. Za ove radove izdvojeno je oko 10 miliona dinara iz budžeta Grada Sremska Mitrovica i Mesne zajednice Šašinci.

1

 

Prigodnim kulturno umetničkim programom Dom kulture u Šašincima sinoć je i zvanično ponovo otvorio svoja vrata za sve meštane ovog sela i tako je označen početak jednog novog poglavlja u životu, druge po redu javne građevine koja je izgrađena u Sremu nakon Drugog svetskog rata.

“Posle dugih i obimnih radova koji su bili preduzeti na Domu kulture, danas smo okupili ovde da obeležimo, pa i proslavimo to što je ovaj Dom ponovo, nakon 20 godina, otvoren za javnost. Domovi kulture su za jedno selo, ne samo za Šašince, od trenutka kada su građeni, pa do sada bili nešto oko čega se narod okupljao, pa se nadam da će tako biti i u budućnosti”, rekao je Nikola Milić predsednik saveta Mesne zajednice “Šašinci”.

4

Milić je objasnio da je velika salu Doma, na zahtev meštana pretvorena u sportsku salu, da je u potpunosti obnovljena svečana dvorana, spomen soba i drugi prateći objekti, kao i da je u planu uređenje i letnje bašte, postavljanje behatona ispred Doma i nabavka potrebne sportske opreme.

“Objekti kao što je Dom kulture u Šapšincima treba da budu mesto okupljanja, njihovim obnavljanje želimo da mobilišemo sve što postoji u selu i sa aspekta kulture i sa aspekta sporta, želimo da selo živi i ovo je jedna od stvari koja će pomoći u tome”, rekao je Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice prilikom sinoćnje posete Doma kulture. Nedimović je dodao da Grad Sremska Mitrovica neće žaliti sredstava da jedan po jedan Dom kulture sredi i ponovo stavi u funkciju.

7

Ove godine na teritoriji Grada Sremska Mitrovica uređen je Dom kulture u Laćarku, pre toga je uređen je Dom kulture u Ravnju. Sledeće godine počeće rekonstrukcija Doma u Grgurevcima, dok je projektna dokumentacija već završena za Dom kulture u Martincima. U narednom period rešiće se i pitanje Doma kulture u Bešenovu.

6

 

Možda Vam se svidi i