Sremska Mitrovica- Od 17. novembra, od kako je počeo štrajk prosvetnih radnika, časovi u školama su skraćeni na 30 minuta, što je dovelo do toga da učenici putnici za koje je organizovan prevoz, moraju da čekaju i po sat i po vremena autobuse koji će ih prevesti do kuće.

S obzirom da se časovi u obe smene završavaju više i od sat vremena ranije nego inače, učenici su prinuđeni da čekaju prevoz.
Kako smo saznali od Dobrile Gmizić, predsednice Sindikata prosvetnih radnika Grada Sremska Mitrovica, odmah na početku štrajka za đake putnike su organizovana dežurstva u svim osnovnim školama.

„U pitanju su učenici uzrasta od petog do osmog razreda i mi nismo mogli da dozvolimo da oni ostanu sami dok čekaju prevoz, pa su sve škole organizovale dežurstva nastavnika“, rekla je Gmizić.
Ona je dodala i da su sve osnovne škole, koje imaju učenike putnike, dale predlog da se učenicima izađe u susret tako što će red vožnje biti izmenjen i prilagođen aktuelnom skraćenju časova.

„Predložili smo načelnici Gradske uprave za obrazovanje, Mirjani Pjevac, da se izmeni vreme polaska autobusa, ali na održanom sastanku je saopšteno da je to nemoguće organizovati“, rekla je Gmizić.

Uz obrazloženje da firma koja obavlja prevoz učenika ne može da se prilagodi svim školama i izmeni red vožnje, načelnica Pjevac je na potvrdila da se postojeće đačke autobuske linije neće menjati.

Odluka o dežurstvima nastavnika u školama ostaće na snazi do prekida štrajka prosvetnih radnika.

Možda Vam se svidi i