Sremska Mitrovica – Na nedavno održanom Prvenstvu Evrope za juniore i mlađe seniore u Rumuniji članovi sremskomitrovačkog KK „Val“ ostvarili su značajne razultate, osvojena je jedna medalja, a u ukupnom plasmanu ekipa iz Sremske Mitrovice zauzela je prvo mesto. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić organizovao je prijem za kajakaše i njihove trenere.

Prvenstvo je održano 20. septembra u rumunskom gradu Pitešti,  a ukupno šest članova KK „Val“ je uzelo učešće na takmičenju.

1

Marija Dostanić ostvarila je najbolji uspeh osvojivši bronzanu medalju u jednosedu na 500 metara. Zorana Bugarski na 1000 metara zauzela je peto mesto. Četverac u kojem su veslale obe Mitrovčanke, Dostanić i Bugarski zauzeo je četvrtu poziciju. Dvojac Aleksa Turudić i Marko Mihajlović zauzeo je šesto mesto u kategoriji K2, dok je Bojan Zdelar osvojio 9 mesto u finalu u kategoriji k4 na 1000 metara.

“Klub već dosta dugo radi na masovnosti i kao posledica toga došlo je do rezultatskog pomaka, kao najbolji primer toga jeste bronza na Evropskom prvenstvu”, rekao je dr Predrag Milković, predsednik Upravnog odbora KK „Val“.

Milković je dodao da je važno istaći da su svi takmičari ostvarili dobre rezultate i da se nada da će kajakaši i u narednom periodu nastaviti da nižu uspehe.

“Ovo je veliki uspeh za naše kajakaše, zadovoljan sa plasmanom i generalno utisci sa takmičenja su impresivni. Sada smo u prelaznom periodu tokom kojeg se kajakaši odmaraju, ali sa pripremama nastavljamo već od polovine novembra”, rekao je na prijemu trener u KK “Val”, Nenad Kosjer.

Načelnik Nedić prvo se svrnuo na činjenicu da je KK „Val“ prošle godine proglašen za najuspešniji sportski klub na teritoriji Grada Sremska Mitrovica, a zatim dodao da je uspeh kajakaša „Vala“ uspeh čitavog mitrovačkog sporta.

„Kajakaški klub „Val“ koji je prošle godine bio najuspešniji klub na teriotoriji našeg grada nastavlja sa izuzetnim uspesima, koji su ne samo njihovi lični i uspeh kluba, već celokupnog mitrovačkog sporta. Grad Sremska Mitrovica će i u narednom periodu nastaviti da pomaže KK „Val“ onako kako to najbolje može i ume, najpre finansijski, ali i sprtskom opremom, kako bi takmičari imali što bolje uslove da se pripreme za evropska i svetska takmčenja“, rekao je Nedić.

Naredno veliko takmičenje koje očekuje sremskomitrovčke kajakaše jeste Kup Srbije koji će se održati na proleće naredne godine, a na kojem će se boriti za ulazak, odnosno ostanak u reprezentaciji Srbije.

 

Možda Vam se svidi i