Štrajk urodio plodom: Prosvetarima jednokratna pomoć u novembru

Sremska Mitrovica – Kako piše RTS zaposleni u prosveti, njih oko 108.000, dobiće u drugoj polovini novembra jednokratnu novčanu pomoć.

Ovu informaciju za radio Ozon potvrdila je i Dobrila Gmizić predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. Gmizić je rekla da će jednokratna novčana pomoć prosvetnim radnicima biti isplaćena, ali da njen iznos, kao ni datum isplate nisu poznati.

Ona je objasnila da će konkretne informacije imati u ponedeljak, 2. novembra nakon sastanka koji će premijer Republike Srbije, Aleksandar Vučić održati sa predstavnicima sindikata.

Strajk-Prosvetara-2014

 

Kako je rečeno na konferenciji čelnika četiri reprezentativna sindikata obrazovanja i pomoć bi trebalo da bude isplaćena između 20. i 30. novembra, a sindikati traže iznos do jedne plate.

Prema informacijama Sindikata obrazovanja Srbije u jučerašnjem štrajku upozorenja, u prepodnevnoj smeni učestvovalo je 1.017 škola, članica četiri reprezentativna sindikata prosvetara, od ukupno 1.800 matičnih škola u Srbiji.

Na teritoriji Grada Sremska Mitrovica štrajkovale su sve škole osim Srednje ekonomske škole “9. Maj” koja zbog posete eksterne komisije nije bila u mogućnosti da realizuje štrajk. Da će stupiti u štrajk u poslednjem trenutku odlučio je i sindikat Srednje medicinske škole “Draginja Nikšić” iako je ranije najavljivano da štrajk u toj školi neće biti realizovan.

You May Also Like