Sremska Mitrovica – Tradicionalno Republičko takmičenje i smotra učenika muških i ženskih frizera, kao i učenika manikira, održano je u Medicinskoj školi „Draginja Nikšić“ 27. i 28. marta. Prvog dana je, nakon prijema učesnika, održana priredba u školskoj sali.

219437

Ove godine se na takmičenje, pored škole domaćina, prijavilo 14 škola a to su: Tehnička škola „Nikola Tesla“ iz Velke Plane, ŠOSO „Vožd“ iz Beograda, Tehnička škola „23. maj“ iz Pančeva, Srednja stručna škola iz Crvenke, SSŠ „Branko Radičević“ iz Rume, Hemijsko-prehrambena srednja škola iz Čoke, Škola za negu lepote iz Beograda, Tehnička škola „Pavle Savić“ iz Novog Sada, Stručna hemijska i tekstilna škola iz Šapca, Srednja škola iz Malog Zvornika, Tehnološka škola iz Paraćina, Srednja škola „dr Đorđe Natošević“ iz Inđije i Srednja škola iz Grocke.

– Ukupno je prijavljeno 122 takmičara i modela. Cilj je da svaki učesnik realizuje dva rada, nakon čega se održavaju revije – rekao je Đuro Maričić, direktor Medicinske škole „Draginja Nikšić“ dodajući da će učesnici kreativnošću, maštom i umećem podići ovu manifestaciju na viši nivo.

Milana Matić i Bogdana Ristić, učenice prvog i drugog razreda Tehnološke škole iz Paraćina, takmiče se prvi put u manikiru. One su na noktima temperama oslikale delove Paraćina, što su izložile u revijalnom delu.

Velimir Šaula, učenik Srednje škole „dr Đorđe Natošević“ iz Inđije takmičio se u ženskim frizurama i za tu priliku je ošišao i isfenirao model, a za kraj joj je napravio punđu.

– Ovo mi je treće takmičenje po redu, tako da već imam iskustva kada su ovakve manifestacije u pitanju. Što se tiče prethodih takmičenjima, na otvorenim prvenstvima u Novom Sadu i Beogradu sam osvojio prvo mesto – izjavio je Velimir.

Mitrovčani su u pojedinačnom plasmanu zauzeli druga mesta u obe kategorije: muški i ženski frizer, ekipno treće mesto, a Srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“ u ukpnom rangiranju zauzela je četvrto mesto.

Izvor: Sirmiuminfo

Možda Vam se svidi i