Sremska Mitrovica – Na crpnoj stanici koja se nalazi u ulici Svetozara Miletića u Sremskoj Mitrovici, oštećenoj tokom majskih poplava 2014. godine, u toku su radovi na njenoj sanaciji.

Kako je za radio Ozon rekao Slavko Dubljević, direktor Vodoprivrednog preduzeća „Sava“, na ovoj staroj, dotrajaloj crpnoj stanici izvađeni su temelji i cevi, a trenutno je u toku sabijanje terena.

srpna stanica

„U toku su radovi na staroj crpnoj stanici u ulici Svetozara Miletića, koja je oštećena tokom prošlogodišnjih poplava i desilo se da je voda probila na ovom delu mitrovačkog keja. Postojeći temelj je oštećen a tu su se nalazile i stare cevi koje smo morali da izvadimo jer nisu imale nikakvu funkciju. Trenutno se radi sabijanje terena nakon kojeg će uslediti betoniranje“, rekao je Dubljević.

U okviru istih radova, urađena je drenaža parkinga koji se nalazi ispred Gradske plaže u Sremskoj Mitrovici.

„Tokom poplava 2014. godine, došlo je do oštećenja keja i voda je uspela da se izlije na parking koji se nalazi ispred plaže, pa je bila potebna sanacija i ovog dela keja. Uradili smo kompletnu drenažu celog parkinga čime smo postigli kontrolisano usmeravanje procednih voda“, rekao je Slavko Dubljević.

On je dodao i da je trenutno u toku premazivanje dela keja koji se nalazi kod nekadašnjeg restorana „Brioni“.

brioni

„Trenutno je u toku premazivanje dela keja koji se nalazi kod „Briona. Premazivanje se vrši specijalnom masom koja će sprečiti probijanje vode, a postaviće se i takozvani Dunav blokovi“, rekao je Dubljević, i dodao da su ovim radovima preduzete sve potrebne mere zaštite od poplava.

Izvođač svih radova je VP „Sava Sremska Mitrovica a investitor je Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“.

Možda Vam se svidi i