Sremska Mitrovica – Kako stoji u zvaničnom saopštenju na sajtu Samostalnog sindikata predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije u petak, 20. novembra vaspitači širom predškolskih ustanova u Srbiji će stupiti u štrajk.

U saopštenju su navedena 3 zahteva koje je Sindikat postavio pred predsednika Vlade Republike Srbije, Aleksandra Vućića i to:
1. Zahtev za jednokratnu novčanu isplatu u iznosu od 7.000 dinara za sve zaposlene u predškolskim ustanovama Srbije.
2. Zahtev za povećanje plata od januara 2016. godine za 4%.
3. Zahtev za smenu ministra Srđana Verbića zbog neodgovornog i ignorantskog odnosa prema problemima u predškolskoj delatnosti.

vrtic-2

Protest vaspitača je zakazan za 20. novembar ispred zgrade Vlade Republike Srbije u Nemanjinoj ulici, sa početkom u 11:00 časova, a kako je najavljeno trajaće trajaće sve dok predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, ne primi predstavnike Sindikata na razgovor u vezi sa zahtevima.

Da li će se sremskomitrovački vaspitači pridružiti štrajku, kako je za radio Ozon potvrdila Bojana Belinčević, predsednik sindikata zaposlenih u Predškolskoj ustanovi “Pčelica” u Sremskoj Mitrovici, biće poznato do petka.

„U narednih par dana će se održati sastanak zaposlenih u našoj ustanovi, nakon čega će biti doneta odluka o pristupanju štrajku“, rekla je Belinčević.

Možda Vam se svidi i