Sremska Mitrovica – U Domu kulture u Mačvanskoj Mitrovici proteklog vikenda Udruženje “Dečiji svet” u okviru projekta “Karneval dečijeg stvaralaštva” organizovalo je maskenbal, kao i igre spretnosti za učenike od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole “Dobrosav Radosavljević Narod” iz Mačvanske Mitrovice.

“Projekat “Karneval dečijeg stvaralaštva” je projekat koji smo osmislili u okviru našeg udruženja sa namerom da podstaknemo socijalizaciju koja je zapostavljena u ovom virtuelnom svetu kada smo usmereni samo na kompjutere. Poznatno nam je da se kao posledice toga javljaju i zdravstveni problem kao što su oštećenja vida, kičme, oboljenja srca i još mnoga druga. Kako bi pozitivno uticali na socijalno u zdravstveno stanje naših najmlađih redovno osmišljavamo kreativne radionice i podsećamo na zaboravljene društvene i sportske igre. Na taj način pružamo im mogućnost da pokažu svoje kreativne sposobnosti i da ih dalje razvijaju”, rekla je Mirjana Krsmanović, predsednica Udruženja “Dečiji svet”.

2

Krsmanović je dodala da je cilj projekta je da se podstakne želja kod dece za takmičarskim duhom, timskim radom i socijalizacijom.

Pokrovitelj projekta je Grad Sremska Mitrovica u saradnji sa Mesnom zajednicom Mačvanaska Mitrovica.

7

8

Možda Vam se svidi i