Sremska Mitrovica- Na osnovu rezultata epidemiološkog nadzora nad gripom, u Sremu se zasada registruju pojedinačni slučajevi bolesti ali je broj obolelih na nivou uobičajenom za vanepidemijski period, saopšteno je iz Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica

Trend obolevanja od akutnih respiratornih oboljenja i oboljenja sličnih gripu je u porastu u odnosu na prethodnu nedelju.

U odnosu na isti period prošle godine, registruje se viša stopa incidencije oboljenja sličnih gripu i akutnih respiratornih infekcija.

Od početka 2015 godine, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti Zavoda za javno zdravlje Sremska Mitrovica je kod osobe sa privremenim boravkom na teritoriji opštine Sremska Mitrovica, prošle nedelje, potvrdio je infekciju virusom gripa AH1N1pmd09 a kod dvoje dece predškolskog uzrasta sa teritorije opštine Sremska Mitrovica infekciju virusom AH3N2.
Kod osoba sa prebivalištem na teritoriji opštine Inđija, koji su zbog sa teške respiratorne bolesti hospitalizovani na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, potvrđen je virus gripa AH1N1pdm09 odnosno AH3N2.

Analizu uzoraka je izvršio Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Možda Vam se svidi i