Sremska Mitrovica  – Mitrovčkoj čitalačkoj publici predstavljena je knjiga “Zlatni kladenac” autorke Gordane Jugović.

Promocija knjige održana je u petak, 30. oktobra u Biblioteci „Gligorije Vozarović“ u Sremskoj Mitrovici u organizaciji Književne zajednice i mitrovačke biblioteke. O knjizi su na promociji pored autorke govorili još i Mirjana Marković, Jasna Arbanas i Zorica Miščević, dok su stihove sgovorili Lara Nikolovski, Miona Popović, Aleksandra Baraksadić, Ana Pantelić i dečiji hor „Vivak“.

Ovo je druga po redu knjiga Gordane Jugović. Prva knjiga nosi naziv “U mojim pesmama stanuje škola”, a druga “Zlatni kladenac” koja se sastoji od zagonetki, zagonetnih priča i pesama za decu.

DSCF0638

“Ja sam učiteljica i pošto radim sa decom, a pri tom mnogo volim svoj poziv počela sam da pišem pesme i zagonetke za decu. Sam naziv knjige je takođe donekle zagonetka, „Zlatni kladenac“ – zašto zlatni? Zato što je zlato nešto što je neprelazno, nešto što je vredno, trajno, kao što je upravo i pisana reč. Kladenac je malo arhaična reč i znači bogat izvor bistre vode, suncem umivene vode”, na promociji je rekla Jugović.

Za kraj Jugović je dodala da ima u planu da nastavi da se bavi pisanjem, da je počela sa pisanjem misaonih filozofskih, ali i ljubavnih pesama.

DSCF0625

Možda Vam se svidi i