Sremska Mitrovica – Dom zdravlja u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica i srednjom medicinskom školom “Draginja Nikšić” juče su obeležili Svetski dan zdravlja pod sloganom „Od njive do trpeze – zdravstveno ispravna hrana“.

U cilju promocije zdrave ishrane i generalno zdravijeg načina života Mitrovčanima su mereni krvni pritisak, šećer u krvi, a podeljene su edukative brošure i paketi sa namirnicama.

Ove godine specifični ciljevi obeležavanja Svetskog dana zdravlja jesu unapređenje znanja o značaju zdravstvene bezbednosti hrane za ljude, jačanje kapaciteta javnog zdravlja u cilju obezbeđivanja zdravstveno bezbedne hrane i prevencije nastanka bolesti koje se prenose hranom, kao i napređenje multisektorske saradnje i programskih aktivnosti u oblasti bezbednosti hrane.

zdrava-hrana002

“Lakari tvrde da pravilnom ishranom možemo sačuvati zdravlje, održati naš odganizam vitalnim i sačuvati se od svih većnih potresa”, rekao je Branislav Vuletić, nastavnik u medicinskoj školi “Draginja Nikšić” i dodao da je pored zdrave ishrane za današnjeg modernog čoveka izuzetno važno da sačuva mentalno zdravlje.

Svetski dan zdravlja je prvi put obeležen 1950. godine sa temom „Upoznajte svoj zdravstveni sistem“, od kada pa sve do danas su u žižu interesovanja stavljani različiti problemi u skladu sa preporukama SZO.

Možda Vam se svidi i