Sremska Mitrovica – Premijera predstave „HAMLET, REMAKE“ u produkciji teatra „GARTEL“ biće izvedena u četvrtak, 09. aprila sa početkom u 20:00 časova na Velikoj sceni pozorišta „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici.

Po tekstu Svetislava Basare, predstavu je režirala Gordana Lukić, a idejno rešenje scenografije i kostima potpisuje Tatjana Marelj Zečević.

Igraju:
Bojan Marković (Hamlet)
Danijela Jari (Ofelija)
Marko Petković (Klaudije)
Mila Stanković
Sara Medar ( Gertruda)
Nina Perge (Ofelijina Majka)
Ognjen Tutić ( Horacio)
Nadica Bogdanić ( Duh )
Ana Cindrić (Polonije)

hamlet rimejk

Tajana Tomić (Laert)
Nataša Kukić (Rozenkranc)
Anica Čikić (Gildenstern)
Jelena Laćarac (Bernardo)
Nikola Živković (Francisko)
Milica Pekić (Kardinal I Rabin)
Dunja Cvjetinović (Dvoranin)
Rada Cvijetić (Glasnik)
Siniša Krstić (Keli)
Anđela Đorđević (Glumica)
Luka Antonijević (Glumac)

Teatar „GARTEL“ već godinama svoju produkciju bazira na najvećim delima domaćeg i svetskog dramskog stvaralaštva, kako za decu tako i za odrasle. Ostvarenjem „HAMLET, REMAKE“ („Hamlet, rimejk“) ujedno imamo i Šekspira i Basaru!

Zašto „Hamlet, rimejk“?
Zato što je drama fantastično duhovita i duhovito fantastična. Zato što u apsurdnim i crnohumornim situacijama iz Šekspirovog predloška nalazimo obrise današnjeg vremena. Zato što su junaci svesni potpune izgubljenosti u svetu, ali se grčevito drže svojih kulturnih modela, logike i običaja. Zato što, ako i ne nađemo način da promenimo svet ili ga učinimo boljim, bar možemo da mu se od srca podsmehnemo!

U predstavi glumi dvadeset mladih i darovitim glumaca amatera, mitrovačkih tinejdžera, pa je „Hamlet, remake“ namenjen prvenstveno tinejdžerima, ali i svim istinskim ljubiteljima pozorišne umetnosti!

Možda Vam se svidi i