Sremska Mitrovica – U „Šumskoj upravi Morović“ u ponedeljak je predstavljena nova šumska mehanizacija vredna 36 miliona dinara.

U šumama kojima rukovodi „Šumsko gazdinstvo (ŠG) Sremska Mitrovica“, na površini od 42.000 hektara, od ove jeseni će se bolje i na vreme obavljati mnogi poslovi zahvaljujući toj mehanizaciji koja će sa radom početi već od srede, saopštilo je JP „Vojvodinašume“

traktori_bageri

– „Šumsko gazdinstvo Sremska Mitrovica“ poseduje najjaču mehanizaciju u Republici Srbiji, a i šire. Bager točkaš koštao je 15 miliona dinara, a 10 MTZ traktora 21 milion dinara. Nabavkom ovih traktora i bagera koji služi za izgradnju šumskih puteva i saobraćajnica, iskopavanje putnih kanala i ispuštanje vode iz depresije, šume kojima gazduje ovo gazdinstvo biće još više negovane i zaštićene – rekla je Marta Takač, direktorka JP „Vojvodinašume“.

Pera Dobrojević, direktor „ŠG Sremska Mitrovica“ prisutnima je predstavio novu mehanizaciju vrednu 36 miliona dinara, istakavši da će se njome raditi na obnovi šuma uz pripremu terena na površini od 42.000 hektara kojima gazduje ovo šumsko gazdinstvo.

Mehanizacija će biti angažovana na poslovima koji su njoj namenjeni i koji su u vremenskom i godišnjem periodu na rasporedu. U poslovima korišćenja šuma će se kroz nove i sređenije šumske kamionske puteve raditi na privlačenju tehničkog drveta, na izvozu prostornog i na dopremanju ogrevnog drveta do kupaca.

JP „Vojvodinašume“ i „ŠG Sremska Mitrovica“ stalno ulažu u nove i savremene tehnologije vodeći računa da se na ovom području, gde se tradicija organizovane šumarske delatnosti čuva i neguje više od 250 godina, doprinese što boljem načinu uređivanja, obnove i nege sremskih šuma, koje predstavljaju veliki dar prirode i pravu dragocenost za sve nas, navodi se u saopštenju.

Izvor: eKapija

Možda Vam se svidi i