Sremska Mitrovica – Nova sezona u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici počela je prethodne nedelje i obeležile su je dve predstave. Pored domaće hit komedije “Veseli utorak u Mitrovici”, Mitrovčani su imali priliku da se nasmeju i uz poznatog glumca Andriju Miloševića, u predstavi “Zlatni lančić od bižuterije”.

Kakva je mitrovačka publika, na kojim predstavama trenutno radi i kakvi su mu planovi za budućnost, razgovarali smo sa Andrijom Miloševićem.

andrija miliosevic

Ozon: “Zlatni lančić od bižuterije” upravo je završena. Kakvi su utisci nakon predstave i kakva je mitrovačka publika?

Andrija Milošević: Mitrovačka publika je odlična. Nije mi prvi put da igram u mitrovačkom pozorištu i kao i sad publika je uvek bila sjajna, ali moram reći da sam večeras imao najbolji osećaj. Mislim da im se predstava baš dopala, čemu svedoče nasmejana lica tokom čitave predstave.

Ozon: S obzirom da niste prvi put u Sremskoj Mitrovici, kakva je vaša dosadašnja saradnja sa Pozorištem „Dobrica Milutinović“?

Andrija Milošević: Ovo je jedno od najlepših pozorišta u Srbiji koje ima svoju tradiciju. Samim tim, osećaj kada igraš u pozorištu koje odiše svojom tradicijom, za jednog glumca je predivan. U poslednjih 10 godina igrao sam nekoliko predstava u mitrovačkom pozorištu i saradnja je zaista odlična. Uvek smo lepo dočekani, i svaki put mi je drago kada ponovo gostujem u Mitrovici.

Ozon: U predstavi “Zlatni lančić od bižuterije” glumite i ženu. Da li vam je ovo prvi put da glumite ženu i koliko vam je bilo teško da se spremite za tu ulogu?

Andrija Milošević: Nije mi prvi put da sam u ulozi žene, ali moram priznati, nisam mnogo ulazio u psihologiju žene. Što se tiče konkretno ove predstave, ubacio sam ulogu voditeljke jer sam hteo da napravim parodiju na neke današnje emisije koje se bave problemima i muško ženskim odnosima, i to se publici dopalo.

Ozon: Koliko ste trenutno angažovani i u kojim predstavama igrate?

Andrija Milošević: 39 stepenika, Majstori, majstori, Zlatni lančić od bižuterije, Pevaj brate i Tamo i nazad su moja trenutna angažovanja.

Ozon: Po kom kriterijumu birate uloge i da li ste nekad odbili neku ulogu?

Andrija Milošević: Pa iskreno, dešavalo se. U poslednje vreme sam odbijao neke uloge zbog toga što ne mogu da stignem da im se posvetim. Počeo sam da radim jednu novu seriju koja se zove Andrija i Anđelka, u kojoj će se mnogi prepoznati i koja će se emitovati na televiziji B92.
Pored toga učestvujem i u nekim šou programima na drugim televizijama i to su razlozi zbog kojih sam neke uloge morao da odbijem.

Ozon: Kakav je po vašem mišljenju položaj glumca u Srbiji:

Andrija MIlošević: Položaj glumca je upravo onakav kakav je i položaj kulture. Ja sam pre nekih desetak godina počeo da primenjujem u našem poslu taj neki američki sistem nezavisne produkcije, tako da sam oko sebe okupio ljude koji razmišljaju na sličan način i smatram da sam zbog toga daleko odmakao u smislu nekog zapadnog sistema. To podrazumeva da koliko radiš toliko i zaradiš i koliko si aktivan toliko te i ima. Ne oslanjam se niti na neku platu niti na društveni i socijalni položaj, bavim se svojim poslom, radim ono što mislim da je ispravno. Pretpostavljam da bi položaj glumaca bio bolji da je i sama kultura na nekom boljem mestu i da smo mi ekonomski jači. Činjenica je da je kultura u zapećku na čitavom Balkanu.

Ozon: Da li se u Srbiji može živeti od umetnosti, konkretno od glume?

Andrija Milošević: Ja mogu i ne bih da se žalim. Radim svoj posao najbolje što mogu, publika je to prepoznala, dolazi na predstave, što je izuzetno važno, radim i na televiziji, sve sam to spojio. U poslednje dve godine sam imao dva uspešna filma Mali Budo i Gorčilo, tako da sam suštinski zadovoljan.

Ozon: Imate li neki savet za mlade glumce?

Andrija MIlošević: U životu je najvažnije baviti se onim što volite. Naići ćete na gomilu prepreka ali treba biti uporan. Savet je da se bave sobom, svojom karijerom i da se bave nezavisnom produkcijom.

Ozon: Pozorište ili film?

Andrija Miloševič: Pa svejedno, ne bih ja to delio. Možda sad trenutno sam više opredeljen za film zato što sam mnogo radio u pozorištu, koje dosta iscrpljuje i smatram da ponekeda treba malo uzeti i vazduha. Iskreno, u pozorištu bih više voleo da režiram nego da igram i tome ću ubuduće biti posvećen. Ono što me trenutno okupira i zanima je film, i nadam se da će sledećeg septembra izaći moja komedija Govedo, koja je jedna izuzetno zanimljiva priča.

Ozon: Glumac, voditelj, pevač. Postoji li još neki skriveni talenat kod vas?

Andrija Milošević: Nisam baš nešto razradio pevanje. Imam jednu ideju i mislim da ćete se iznenaditi. Snimiću duet sa jednim jako dobrim pevačem i nadam se da će to biti realizovano do Nove godine.

Možda Vam se svidi i