Sremska Mitrovica – Trener košarkaša Mega Leksa Dejan Milojević prepustio je Crvenoj zvezdi ulogu favorita u današnjoj utakmici na startu ABA lige, ali dodao da će njegov tim pokušati da napravi iznenađenje.
„Očekuje nas težak raspored na početku lige. Predstoji gostovanje Zvezdi, pa meč kod nas protiv Partizana i onda put u Podgoricu. U takvim utakmicama možemo samo da dobijemo jer će mladim momcima mnogo značiti da igraju protiv tako jakih ekipa. U svakom slučaju Crvena zvezda je favorit, u taj duel ulazimo rasterećeni, ali sa željom da igramo kvalitetnu košarku i nadam se da će moji igrači pokazati talenat koji poseduju“, rekao je Milojević.

mega,-mitrovica_660x330
Košarkaši Mege će i ove sezone imati najmlađu ekipu u regionalnom takmičenju sa prosekom od 20,2 godine.

„Ukoliko nam Crvena zvezda to dozvoli svojom igrom i ukaže nam se i najmanja šansa, pokušaćemo da pobedimo što bi bilo od ogromnog i višestrukog značaja za naš mladi tim“, poručuje mladi trener.

Milojević ističe da su rad ekipe tokom pripremnog perioda remetile povrede.

„Nikako nismo uspevali da budemo kompletni i uvek nam je nedostajao neki igrač. Nadam se da će nam se situacija sa te strane popraviti u budućnosti“.

Kapiten Mega Leksa Rade Zagorac željno iščekuje početak ABA lige i duel sa šampionom tog takmičenja.

„Odlično smo radili u prethodnom periodu, gde smo pored mladosti i energije pokazali i odgovarajući kvalitet pobedama nad ekipama Budućnosti, Trabzona i Karšijake. Verujem da ćemo biti u stanju da se ravnopravno nosimo sa svim timovima, iako smo ubedljivo najmlađa ekipa ABA lige. Veoma respektujemo Crvenu zvezdu jer ima vrlo snažan i iskusan tim, ali imamo ogroman motiv“, konstatuje Zagorac.

Utakmica između Crvene zvezde i Mega Leksa igra se danas od 21 sat u hali Pionir.
Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i