Sremska Mitrovica – Miodrag Đokić, atletičar AK Sirmijum, napravio je pravi „bum“ na juniorskoj atletskoj sceni u Srbiji. On je za samo dve godine treninga preskočio 210cm u skoku u vis i nedostaje mu svega nekoliko centimetara do norme za Šampionat Sveta.

Šampion je Srbije za 2015. godinu i pobednik Nacionalnog Kupa, debitovao je u reprezentaciji Srbije i osvojio bronzanu medalju na prvenstvu Balkana u Rumuniji. Pored uspeha u juniorskoj konkurenciji Đokić je po rezultatu i treći senior u zemlji za 2015. godinu. Prošlu sezonu završio je sa preskočenih 188 cm i bio treći mlađi junior u zemlji, a od samog početka atletske sezone gotovo na svakom takmičenju popravljao je lični rekord. Na atletsku stazu doveo ga je trener Goran Pavlović a zapazio ga je u redovima košarkaškog kluba „Srem“, gde je uspešno igrao košarku.

Miodrag Đokić i trener Goran Pavlović

Miodrag Đokić i trener Goran Pavlović

„Mića je veliki talenat, pretprošle godine napredovao je 20cm, dok je u prošloj atletskoj sezoni svoj lični rekord popravio za čak 22 cm. Blizu je norme za Prvenstvo Sveta za juniore, a neće biti čudo ako bude u igri za napad na normu za Olimpijske igre u Riu 2016. godine. Popravio je tehniku ali ima još puno prostora za napredak“, ističe njegov dosadašnji trener i sportski direktor AK „Sirmijum“ Goran Pavlović.

Atletski klub Sirmijum ovogodišnji je ekipni šampion Srbije za juniore i predstavljaće Srbiju i Sremsku Mitrovicu iduće godine na Kupu Šampiona Evrope u atletici.
A.P.

Možda Vam se svidi i