Sremska Mitrovica – Prilikom rasprave o budžetu Republike Srbije za narednu godinu predsednik Vlade, Aleksandar Vučić, naveo je investiciju austrijske kompanije “Gierlinger holding” nekadašnji sremskomitrovački mesni gigant “Mitros” kao jednu od najvećih u ovoj godini.
IMG_9886

Vučić je rekao da su se tokom prvih 10 meseci ove godine prihodi povećali, a uporedo rashodi smanjili i naveo podatak da su tokom tih meseci strani investirori u Srbiji uložili oko 1,2 milijarde evra i omogućili otvaranje 5.600 novih radnih mesta.

Najveća strana investicija u Srbiji ovoj godini jeste kineske kompanije “Meita grupa” koja je u Obrenovcu i Staroj Pazovi uložila oko 60 miliona evra, na drugom mestu po vrednosti investicije nalazi se nemačka kompanija “Leoni” sa investicijom od 21 milion evra, a na trećem mestu nalazi se “Gerlinger” sa investicijom u vrednosti od 20 miliona evra.

Početak proizvodnje u “Mitrosu” je zakazan za februar mesec, a zamisao vlasnika je da se u prvoj godini rada dnevno u „Mitrosu“ preradi 1.000 svinja, a da svake naredne godine taj broj bude za 1.000 veći, dok se ne dođe do prerade 5.000 svinja dnevno.

Prema ranijim najavama vlasnika, na početku rada „Mitrosa“ saradnja će da se ostvari sa oko 1200, a na osnovu ugovora koji je potpisan i sa Vladom Republike Srbije i sa lokalnom samoupravom novi vlasnik „Mitrosa“ u obavezi je da zaposli 300 radnika .

Možda Vam se svidi i