Sremska Mitrovica – U okviru stambenog programa u Sremskoj Mitrovici stanovi za izbegličke porodice.

Jedinica za upravljanje projektima „Istraživanje i razvoj“, pri Ministarstvu prosvete, potpisala je u ponedeljak ugovor vredan 13,48 miliona evra o projektovanju 200 stanova u devet opština u Srbiji za izbeglice sa prostora bivše Jugoslavije u periodu od 1991. do 1995. godine.

opala-igradnja-i-potraznja-novih-stanova-u-sarajevu

Ugovor su potpisali direktor preduzeća JUP „Istraživanje i razvoj“ Goran Kvrgić i predstavnici Grupe ponuđača Elkoms i firme „Home Plan“ Slobodan Tošović u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog zbrinjavanja u Srbiji.

Ugovor predviđa projektovanje devet višestambenih objekata za 200 porodica na teritoriji gradova: Sremska Mitrovica, Šid, Vršac, Kikinda, Kruševac, Prokuplje, Paraćin, Bajina Bašta i Šabac, saopštilo je preduzeće JUP „Istraživanje i razvoj“ iz Beograda.
Regionalni program stambenog zbrinjavanja je višegodišnji program, čiji je cilj obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja za oko 27.000 najugroženijih izbegličkih porodica u regionu.

Program se finansira sredstvima donatora, a to su EU, SAD, Norveška, Švajcarska i ostali bilateralni donatori.

Zahvaljujući njihovoj podršci uspostavljen je i Fond regionalnog stambenog programa za sredstva donatorske zajednice, kojim upravlja Razvojna banka Saveta Evrope.

Regionalni stambeni program Republike Srbije vredan je 335 miliona evra.

Možda Vam se svidi i