Magični trg od 24. do 31. decembra

Sremska Mitrovica – Treću godinu za redom, Trg Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici poslednjih dana decembra meseca postaće Magični trg.

Kako je za radio Ozon najavljeno iz lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica, manifestacija Magični trg počinje 24. decembra postavljanjem montažnih kućica sa tržnicom, a celodnevni zabavni program realizovaće se 26. 27. decembra. Manifestacija se završava 31. decembra.

“Ove godine manifestacija “Magični trg“ biće humanitarnog karaktera ideja je da Mitrovčani kupe irvasov crveni nos koji će se prodavati na svim tezgama postavljenim na Gradskom trgu, kao i na još mnogim mestima u gradu, a sav novac prikupljen od prodaje crvenog nosa biće namenjen osobama kojima je pomoć potrebna. Odlučili smo da ove godine novac dobiju dva udruženja i to Opštinsko udruženje osoba sa autizmom i Opštinsko udruženje za pomoć osobama sa Daunovim sindromom, koja će sredstva iskoristiti za opremanje svojih prostorija”, rekla je Marija Vuruna ispred lokalne samouprave.

magicni trg

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica je kao i prethodnih godina uzela aktivno učešće u organizovanju Magičnog trga, a kako je objasnila Bojana Živković Santrač, uloga TO će biti u tehničkoj ralizaciji samog Magičnog trga.

“Trenutno je u toku prikupljanje prijava svih zainteresovanih lica da budu deo Magičnog trga, odnosno da izlože svoje proizvode da montažnim kućicama. Za sada smo zadovoljni odzivom naših sugrađana, ali i izlagača iz drugih gradova”, rekla je Živkoviž Santrač iz Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica.

Vaše predloge sa fotografijama do 15. decembra možete dostaviti Turističkoj organizaciji Grada na adresu Svetog Dimitrija 10, 22000 Sremska Mitrovica ili na e-mail turistorgsm@yahoo.com. Sve informacije možete dobiti i putem telefona 022/ 618-275.

You May Also Like